woensdag 5 februari 2014

ALLERLEI BEZIGHEDEN

Het nieuwe jaar is al weer een maand oud, de tijd vliegt zoals gewoonlijk. Ook het griepseizoen is weer begonnen geloof ik. Manlief krijgt ieder jaar een griepprik en is alleen erg verkouden geweest. Het virus heeft mij flink te pakken gehad, maar gelukkig knap ik weer op. Gister heb ik het breiwerk weer ter hand genomen, mouw nummer 1 begint op te schieten, tegen de tijd dat de lente voor de deur staat is manlief zijn visserstrui wel klaar. Geeft niets, er komt wel weer een winter toch?!

Het weefwerk is ook af, een mooie kleurrijke lap geworden al zeg ik het zelf! Wat ik er van ga maken heb ik nog niet helemaal duidelijk voor mezelf, van het zijden garen is nog aardig wat over, dus een hes of een poncho-achtig iets met wat brei- of haakwerk misschien.Hoewel de afgelopen tijd niet veel van spinnen terecht is gekomen, heb ik de eerste partij van dit mooie blauw getwijnd. Wat voor materiaal het is blijft een raadsel, ooit heb ik het gekocht bij Bart en Franchis op de Weversmarkt in Hoorn. Zoals jullie misschien al wel weten wordt die dit jaar gehouden op 16 juli!
De vraag is natuurlijk waar dit draadje voor gebruikt gaat worden. Nou ik denk dat ik er iets van ga weven.
Ondertussen ligt er een nieuw weefproject te wachten. Mooie Shetlandwol, gekocht op de Weversmarkt van vorig jaar. Dit gaat een nieuwe sjaal worden voor manlief. De vorige sjaal, die ik voor hem gemaakt heb is minstens 15 jaar oud en nu toch echt aan vervanging toe. Zoals jullie begrijpen is die ook voor de volgende winter bedoeld. Je kunt er niet vroeg genoeg aan beginnen.


3 opmerkingen:

 1. Beterschap Wilma. En wat een mooie spullen heb je weer gemaakt. Wat hebben we toch een heerlijke hobby he.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige lap heb je geweven, daar maak je vast wel iets moois van. De shetland wol is prachtig om mee te werken; die sjaal is vast voor de volgende winter klaar en zo'n prachtige trui kun je toch het hele jaar wel aan; er zijn genoeg kille dagen,zelfs ook in de zomer.....
  spinnen vind ik een heerlijke bezigheid.
  hoop dat je je gauw weer helemaal beter voelt.
  Groet, Willemien

  BeantwoordenVerwijderen