dinsdag 24 december 2013

KERST, OUD EN NIEUW


Hoewel het wel herfst lijkt buiten, is het echt winter en bijna Kerst. Alle boodschappen gedaan, alleen nog een paar kleine cadeautjes kopen. We zijn er dus klaar voor!

 We hebben een bewogen jaar achter de rug en ik hoop van harte dat het nieuwe jaar ons vooral meer rust en minder stress zal brengen. Het oude laten we achter ons en we gaan vol goede moed en voornemens het nieuwe jaar in. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn nieuwe spinnenwiel. Het maakt het voor mij mogelijk om  met het openbaar vervoer de spingroepen te bezoeken. Maar we doen ons oude wiel niet weg, ik kan er na zoveel jaren trouwe dienst geen afscheid van nemen. En je weet maar nooit, jong geleerd oud gedaan!
Onze jongste kleindochter is aan het oefenen en ze heeft belangstelling voor draadjes!! Ik hoop dat dat zo blijft en dat oma haar van alles mag leren op dat gebied!
Deze partij garen is nog op mijn oude wiel gesponnen met het gekochte materiaal op de LSD afgelopen jaar.

De kleuren zijn in het echt veel sprekender. Het is 200 gram en totaal 750 meter. Het plan is om het te gebruiken in een weefsel.

Dit garen is gesponnen op mijn nieuwe aanwinst. Ik vond nog een voorraadje Gotlandwol. In eerst instantie dacht ik dat het overtwist was, maar na het twijnen zag het er goed uit.

Natuurlijk zijn we ook nog steeds aan het breien. De visserstrui voor manlief vordert gestaag.

Het rugpand is bijna klaar!

Ik wens al mijn volgsters en volgers hele gezellige Kerstdagen en een heel gezond en creatief 2014!!!!

1 opmerking:

  1. Ha, zo ben ik ook besmet geraakt met het textielvezel - beide beppe's handwerken graag. Dan zal je kleindochter zeker enthousiast willen uitproberen!
    Heel veel goede wensen voor een rustiger jaar en lekker werken met je mooie garens..

    BeantwoordenVerwijderen