zondag 14 juli 2013

Zomers blogje

Het wordt geen lang verhaal. Ik ben erg druk met van alles en niets. Komkommertijd zullen we maar zeggen. De tuin vraagt nu veel aandacht, vooral "onkruid" wieden en water geven. De oogst gaat niet zo goed worden als vorig jaar. Moedertje natuur doet wat ze wilt. Gister heb ik de eerste potten jam gemaakt van de aardbeienoogst.
Dit is nog niet alles hoor, ik heb nog een portie ingevroren, dat ga ik combineren met de frambozen en zwarte bessen, als die rijp zijn.
De dille en de borage doen het fantastisch dit jaar, je kunt er ook behalve voor keukengebruik leuke boeketjes van maken.

Ondertussen doe ik via Ravelry mee aan de Tour de Fleece. Erg leuk en zo heb ik ook een stokje achter de deur en doe ik weer eens iets met wol enzo.
Allemaal restmateriaal, zwart, grijs en witte merino gekaard met en zonder wollen ketting resten van het weefgetouw die ik in kleine stukjes geknipt heb.

Het breiwerk vordert gestaag. Het gaat goed en het is een leuk patroontje om te breien.
Ondertussen heb ik een blauwe Texelaar op de koop getikt (de vacht) in Orvelte op de jaarlijkse schaapscheerdersmarkt. Deze is inmiddels gewassen en gaat gesponnen worden als het restjes project klaar is. Over dat project later meer.

2 opmerkingen:

 1. Zo heerlijk! aardbeien jam van eigen fruit. Ik moet het doen met de aanbieding van Lidl van vorige week. Ook lekker hoor.
  Wat spin je een leuk wolletje. Vorige week waren wij ook in Orvelte; dit keer heb ik je niet gezien. Ik vond dat er erg veel van hetzelfde was... Ik heb net een vacht van een blauwe texelaar versponnen. Helaas is het schaap dat de wol leverde vorig jaar overleden. Ik heb 3 jaar lang de wol gehad...
  Ik ben ook iedere dag aan het spinnen; niet speciaal voor Tour de Fleece.
  Geniet van het mooie weer, fijne dag nog.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk ziet het er uit, de jam. Trouwens, je wolletje ook. Net snoepjes. Tja, die Tour de Fleece, ik ben eruit gevallen. Helaas, maar volgend jaar beter haha.
  Ik geniet gewoon van jouw wolletjes/blog. Ook heel leuk.
  fijne week met al dat mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen