zondag 28 juli 2013

VAKANTIE

Even een kort blogje. We hebben vakantie. Geen verre reis, dat zit er niet in dit jaar. Maar je kunt je dicht bij huis ook prima vermaken. Onze jongste kleindochter is wezen logeren. We zijn met z'n drietjes naar de Aqua Zoo geweest. Een leuk uitje waar we alle drie van hebben genoten. Er was zelfs een tijgertje!Ook mijn zus is een paar dagen geweest, heeeeel gezellig en samen met onze tante van 76 een dagje naar het skutsjesilen geweest. Met de boot vanaf Koudum naar Langweer gevaren. Jammer genoeg stond er te weinig wind en werd de wedstrijd al snel beeindigd. Maar een heerlijke dag op het water!!!
De tuin vraagt ook veel tijd momenteel. De eerste aardappels gerooid, valt wat tegen dit jaar. De aardbeien verwerkt tot jam, en het overschot ingevroren om te combineren met ander fruit voor nog meer jam. Drie maaltjes blauwschokkers (capucijners) geoogst, waarvan een genuttigd en twee in de vriezer. Ook de eerste uien en tuinbonen zijn binnen.
Het eerste bosje Lathirus (siererwt) staat te pronken op tafel.
Kortom, we vermaken ons prima. Op het gebied van draadjes gebeurt niet zo heel veel, zo af en toe brei ik een paar pennen aan mijn kanten sjaal. Na de vakantie gaan we weer aan de slag met van alles en nog wat.

2 opmerkingen:

  1. "Dolce far niente" dus daar in het mooie FryslĂąn.
    Geniet ze!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hoeft niet ver te gaan om het heel fijn te hebben, toch?

    BeantwoordenVerwijderen