zondag 23 juni 2013

Herfstachtige zomerbezigheden.

Over het weer zullen we het maar niet hebben, de titel zegt wel genoeg. Ik had het idee dat ik de laatste tijd niet veel met mijn draadjes en lapjes bezig ben geweest. Maar het valt wel mee zo ontdek ik tijdens het foto's maken. Het wil nog niet erg met de gezondheid en mijn energievoorraad, maar daar werken we aan. Zoals ik al in een eerder blog heb laten zien, liggen er een paar lappen stof op me te wachten.
Inmiddels is een deel omgetoverd in een kledingstuk.
Er liggen nu nog een paar lappen te wachten, misschien als het weer zo blijft ga ik daar de komende week mee stoeien, naaien is niet echt mijn "ding", maar in deze financiele barre tijden moet een mens toch wat.

De sokken zijn inmiddels ook af.
Jawel, met een gaatjes patroon. Toch lekker warm en met deze "zomerse" temperaturen worden ze natuurlijk gedragen.

Ondertussen een nieuw breiwerkje opgezet. Ik ben bezig met een sjaal van de zelf gesponnen alpaca.
Laatst heb ik een blad gekocht waar een patroon van een lid van de spingroep in staat. Veel ervaring met kantbreien heb ik niet, dus een niet al te moeilijk uitziend patroon om mee te beginnen uitgezocht.
Het blad is een extra uitgave van de makers van Simply breien. De moeite waard !!!
Het ziet er nu misschien wat rommelig uit, maar dat komt later wel goed.

Gister ben ik een dagje met een goede vriendin naar een workshop Naaldbinden geweest. Het werd gegeven in het Vlechtmusuem in Noordwolde. Als je er eens in de buurt bent een aanrader om daar eens te gaan kijken. Het leek ons leuk om een heel oude en bijna vergeten techniek te leren.
Met acht deelnemers zijn we aan de slag gegaan. Het viel allemaal niet mee. Het ziet er niet echt ingewikkeld uit. Maar schijn bedriegt. We hebben heel wat gezucht en gesteund! Maar ook heel veel gelachen. Zolang je de humor ervan in blijft zien komt het goed.
Zoals je ziet is het broddelwerk, maar oefening baart kunst.
Iedere dag maar even een toertje oefenen, dan moet het uiteindelijk min of meer vanzelf gaan, net als met breien of haken.
Nog even een foto van de werkruimte waar de workshop werd gegeven.
De gene waar we les van kregen is Sandra Moek van atelier de Kamperfoelie. Er heeft van haar een artikel in Handwerken zonder Grenzen gestaan (april-mei 2009 nr. 153).
Mocht je belangstelling hebben voor Temari, zij is hier in gespecialiseerd, kun je haar website bezoeken: www.temari.nl.

3 opmerkingen:

 1. Heel mooi naaiwerk lijkt me heerlijk om in de zomer zo'n prachtige jurk te dragen en de zeekleuren van de blouse is spannend. Ondanks dat je fysiek niet je niet 100% voelt maar je tussendoor leuke dingen.
  Hou je goed en de zomer komt vast nog wel.
  Hartelijke groet,
  Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je genaaide spulletjes zijn wel heel erg leuk hoor Wilma. Ik doe dat ook niet zoveel meer moet ik zeggen, nooit gedacht maar het is zo. Alleen nog broeken, dat zal wel moeten haha.
  Dat naalbinding lijkt me juist heel lastig. Maar je laatste foto ziet er al heel fraai uit. Stoer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi naaiwerk! De kleuren zijn beide erg mooi. De sokken zijn ook heel goed geslaagd.
  Het boekje waar je naar vroeg was verkrijgbaar bij Intratuin
  uit de serie Breien to go Sokken. Ik weet niet of het er nog is. Uitgeverij De Lantaarn.
  Kantbreien vind ik ook heel leuk. Het tijdschrift hier over heb ik ook gekocht. Erg leuk.
  Met het weer wil het nog niet zo erg.... Hebben we geen invloed op, helaas. Fijne dag.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen