dinsdag 20 november 2012

nieuw breiwerk, intocht Sinterklaas, kussen

Afgelopen woensdag zijn mijn lief en ik even naar Groningen geweest. Op een van de blogs die ik volg stond een adres van een wolwinkel in Groningen. Het Achterpand aan een heel mooie gracht in de binnenstad! Daar heb ik een mooie omslagdoek zien hangen waar ik direct verliefd op werd.
Van een kennis kreeg ik laatst drie bolletjes heel dunne mosgroene mohair. Ik heb daar 2 bollen scheepjes Invicta Colour bij gekocht en ben nu lekker aan het breien. Ook heb ik daar nog een grote bol Scheepjes Mundo gekocht in rood tinten, dat gaat denk ik een lekker lang vest worden.

De kleuren lijken op de foto.s wat fletser dan ze in werkelijkheid zijn. Het patroon staat in Drops nr. 140, met een foto op de achterkant.

Zaterdag zijn we samen met zoon, schoondochter en kleindochter naar de intocht van Sinterklaas geweest. Het was weer fantastisch, mijn kleindochter showt meteen ook even de door oma geweven sjaal en gebreide muts.

Zoals ik al in mijn vorige blog vertelde was ik van plan om een paar nieuwe kussens voor op de bank te maken. De stof ligt er al een tijdje. Z'on weefproject dat iets anders uitvalt dan gepland. De stof was met wassen iets te veel gekrompen en kwam dus op de stapel. Het wordt gelukkig altijd wat uiteindelijk.
Omdat de stof op zich wat saai is heb ik er maar vogeltjes op geborduurd.

Morgen ga ik aan de slag voor mijn zusje die vrijdag 50 jaar wordt. Ik heb al een idee, hoe en wat laat ik jullie na haar verjaardag weten.
En als dat project klaar is nog het een en ander knutselen voor 5 december.

2 opmerkingen:

  1. Die wolwinkel in Groningen wil ik ook nog eens bezoeken.... Je bent dus lekker aan het breien.
    Ziet er mooi uit en die 'saaie' kussens zien er zo heel leuk uit. Tja, het is wat met die Sint..hij zet je nog aan het werk ook. Veel plezier met al je knutsel werken..
    Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto van jou en je kleindochter. (de rest ook hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen