zaterdag 4 augustus 2012

Vakantieblogje nr.2

Maandag een dagje thuis gerommeld en wat op de tuin gewerkt. Dinsdag naar Ikea Groningen geweest. Heel Noord-Nederland was op het zelfde idee gekomen, wat een drukte! Maar we hebben nu alles wat we nog nodig hebben voor ons huis. Eindelijk verlichting boven de wastafel en voor bij het weefgetouw en werktafel!

Woensdagmiddag naar de tuin geweest en de aardappels gerooid Twee kisten vol plus een emmer krieltjes. Ook nog 2 kilo sperziebonen geplukt en ingevroren. Dus voorlopig hebben we te eten.
Donderdag naar het skutsjesilen geweest. Rond half 10 op boot gestapt die ons naar de Langweerder Wielen vaart. Het weer was niet al te best dus veel binnen gezeten. Het was erg gezellig aan boord. Veel mensen die vorig jaar mee waren zijn er nu ook weer. Net een familie-re├╝nie. Gelukkig klaarde het op en hebben we de wedstrijd buiten op het dek kunnen volgen. Er stond aardig wind en zeker in het begin was het spannend. Het skutsje van Bolsward werd derde. Rond 6 uur weer terug bij de Galamadammen, al met al een prachtige dag!
Gistermiddag weer lekker op de tuin geweest. Uien geoogst, en blauwschokkers geplukt.
s'Avonds 2 uur zitten doppen, daarna ruim 1,5 kilo ingevroren. De wintervoorraad begint zo langzamer hand weer ergens op te lijken. Vanochtend de uien in bossen gebonden en opgehangen om te drogen.
Straks even klussen aan mijn spinnenwiel, ik heb een nieuw remsysteem besteld en vanochtend was het bij de post. Manlief zijn sokken zijn klaar en hij is er blij mee. Nu ga ik voor mijzelf sokken breien.
Het garen is klaar, dus kunnen we aan de slag. Heeft iemand wel eens van spiraalsokken gehoord?
Ik vond een boekje bij Zeeman met uitleg en patroon. Ben heel benieuwd, wordt vervolgd.

1 opmerking:

  1. Ja, spiraalsokken ken ik.. Het zijn sokken zonder ingebreide hiel. Zitten altijd goed. Ik heb patronen van Drops. Ze worden ook wel kokersokken genoemd.
    Je hebt al een heerlijk voorraadje voor de winter. Een moestuin is fijn om te hebben. Tot een volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen