zondag 29 juli 2012

Vakantieblogje

We hebben vakantie! Gisteravond door vrienden uitgenodigd voor een etentje bij de plaatselijke Chinees. Lekker gegeten en het was heel gezellig.
Vandaag een wandeling gemaakt in de omgeving van Workum. Deze wandeling stond gisteren in de Leeuwarder Courant. Toen we bij het startpunt aankwamen bleek dat het niet toegestaan was om een hond mee te nemen. Om het lieve beest in de auto op te sluiten leek ons geen goed idee.
We konden geen plaatselijke bromsnor in het riet ontdekken en hebben het erop gewaagd. Het is goed afgelopen. Het verbaast mij dat je een hond niet op z'on wandeling mee mag nemen. Volgens manlief heeft dit te maken met het feit dat hondenpoep niet goed is voor schapen. Nooit van gehoord, maar het zal best zo kunnen zijn. Nu verbaasde ik me op de eerste helft van de wandeling door het weiland.
Alleen gras! Geen boterbloem, klaver of ander moois te zien in het gras. Is dat dan wel goed voor schapen vroeg ik mij af.

 Het tweede gedeelte van onze wandeling zag er een stuk natuurlijker uit. Veel klaver in bloei en boterbloemen en van alles en nog wat. Prachtig!!!


De tocht ging verder over en langs de dijk en toen door het centrum. Daar hebben we nog lekker even op een terrasje genoten van een koud biertje.
Thuis gekomen wat lekkers gekookt en gegeten.
Zometeen nog even breien, sokken paar nr. 2 voor mijn lief schiet al aardig op. Ook ben ik regelmatig
aan het spinnen voor sokken garen voor me zelf. Ik heb een leuk patroon ontdekt en ga dat dan uitproberen. Zodra ik er aan toe ben zal ik het jullie laten zien.


1 opmerking:

  1. Hoi Wilma,

    klinkt inderdaad als vakantie.

    Veel plezier nog en veel mooi weer toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen