zondag 28 september 2014

HERFST ?!


Het is al weer een poosje geleden dat ik een blog heb geschreven. We hebben een drukke en mooie zomer achter de rug. De moestuin vraagt dan de nodige aandacht, jammer dat de opbrengst dit jaar wat minder was van een aantal groenten. Maar toch hebben we een aardige voorraad aardappels, uien, snijbonen en heel veel frambozen en bramen. Van de laatste twee staan heel wat potten jam in de voorraadkast. Van de zwarte bessen wordt weer een lekker drankje gebrouwen! Natuurlijk zijn we ook met andere zaken bezig geweest. Zo is de bruine alpaca vacht opgesponnen. Bij elkaar 640 gram die ruim 2600 meter heeft opgeleverd. nu ben ik aan de witte vacht begonnen, die ik gekaard heb met een vleugje zijde.

Wat het weven betreft, de eerste twee theedoeken zijn inmiddels klaar (behalve de afwerking). Het was mijn bedoeling om restjes weefgarens op te maken, maar ik vind het patroon en de kleuren zo leuk, dus jullie snappen het al, garen bijbesteld, nieuwe ketting opgezet en weer twee theedoeken geweven. Nu wil ik ook nog twee keukenhanddoeken erbij weven. Ik heb bedacht dat ik even berekend hoeveel inslag garen ik nodig denk te hebben en dat verven we dan even zelf natuurlijk!
De katoenen chenille opgezocht, de verfstof en even aan de slag. Tot mijn grote verbazing wordt het niet grijs maar zoals jullie zien blauwachtig. Leuk kleurtje maar niet de bedoeling.
Ik heb het potje nog eens goed bekeken maar er staat toch echt zwart op.
Nu is het wel zo dat ik deze verfstof al wel zeker 15 jaar in de kast heb staan. Het wordt denk ik tijd om de voorraad verfstoffen eens onder de loep te nemen en één en ander af te voeren naar klein chemisch afval. Dus gaan we nieuwe bestellen!

Tussen de bedrijven door natuurlijk ook nog aan het breien geweest. De kussens op de bank passen niet zo geweldig bij de nieuwe bekleding, vandaar. De hoofdkussentjes zijn klaar en nu ben ik met mezelf in overleg hoe de grote kussens er uit gaan zien.


Een ander breiwerkje vordert gestaag. Voor het eerst ben ik aan het patroon inbreien. Leuk om te doen!

Een zeeuws patroon met de naam Zierikzee, gekocht in Arnemuiden, na een bezoek aan een heel zieke vriendin die niet lang erna is overleden. Als ze klaar zijn zal ik ze met liefde dragen.

Eind augustus zijn wij ter ere van onze trouwdag op stap geweest naar Groningen en hebben we daar een bezoek gebracht aan het museum.


Een geweldig mooi tentoonstelling van het werk van Marga Weimans bekeken. Echt de moeite waard!

Inmiddels is het wandkleed dat ik aan het vilten was ook klaar en hangt het aan de muur.  Manlief vind hem mooi, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Ik heb er een tekst bij bedacht die ik erop één of andere wijze op wil verwerken, maar weet nog niet hoe.

                                            Het wuivende gras
                                            wiegt mijn bloemrijke gedachten
                                            naar hogere sferen
                                            in hemels blauw.

4 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke blog. Je bent heel druk bezig geweest. Het wandkleed vind ik prachtig en de tekst past er precies bij.
  Zwart is een moeilijke kleur om te verven. Dit potje is inderdaad behoorlijk oud... Gelukkig wil blauw wel oververven, wie weet krijg je toch nog de goede kleur.
  De gebreide kussentjes zijn super! De sok die je breit staat ook op mijn verlanglijstje... ben bezig met een ander Zeeuws model, 1 sok klaar en de tweede voorbij de hiel.... bijna klaar dus... maar dat is al een paar maanden zo. De gekaarde wol ziet er ook veelbelovend uit.
  Leuk dat we elkaar weer zagen.... Een groet van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt prachtige dingen gemaakt, niet alleen de kussens en het wandkleed maar ook de sok vind ik super! Succes met de nieuwe werkjes en dan maar uitzoeken, hoe zwart blauw wordt....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent heel druk bezig een duizendpoot! Prachtig werk en wat een mooie sokken ben je aan het breien. Leuk om te lezen, dank je voor het delen.
  Lg, Alida

  BeantwoordenVerwijderen