zondag 3 november 2013

Landelijke weefdag en meer.

Gistermiddag ben ik weer eens naar de landelijke weefdag in Barneveld geweest. Helemaal in mijn eentje en dat was eigenlijk best wel eens prettig! Hoe gezellig het ook is om met een vriendin of goede kennis op stap te gaan. Onderweg heb ik genoten van de prachtige herfstkleuren.
Eerst ben ik op mijn gemak de tentoonstelling gaan bekijken. Er waren heel veel mooie en inspirerende werkstukken te zien.
Het lijkt me duidelijk waar de maakster haar idee vandaan heeft!

Een prachtig kussen waarin allerlei materialen zijn verwerkt.

 Nog een kussen, in werkelijkheid zijn de kleuren veel heftiger, jammer dat het op de foto niet zo goed te zien is.
Dit vond ik wat kleur en patroon betreft ook een heel mooi weefsel!


Dit is wel één van mijn favorieten! Heel spannend wat materiaal en kleur gebruik betreft.
Er was natuurlijk nog heel veel meer moois te zien. Dit is maar een impressie van alle inzendingen.
Na al dit moois bewonderd te hebben ben ik lekker even een kopje koffie gaan drinken en daarna heb ik het weefboek van Marian Stubenistky gekocht.

 Het is werkelijk een prachtig boek. Mooi uitgevoerd en met heel veel uitleg en patronen! Een mooi cadeau aan mezelf!
De markt was leuk en overzichtelijk, hebben wij daar nog wat gekocht? Jawel 1 hele mooie knoop voor het project dat in de steigers staat.

Natuurlijk kom je dan ook bekenden tegen, altijd leuk. Lekker even bijkletsen, kortom ik heb een hele leuke middag gehad. De opzet van de tentoonstelling en markt vond ik een stuk beter dan de vorige keer( al weer een paar jaar geleden) toen ik er was. Mooi ruim opgezet, zodat alles en iedereen goed tot zijn recht kwam.

Vandaag was het tijd om de zwarte bessen op jenever uit het donker te halen. Spannend hoor. Het zag er heel helder uit, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Het vocht goed gezeefd en in de fles gegoten. Het paste niet helemaal, dus meteen maar een glaasje voor mij en mijn lief ingeschonken. Het smaakt HEERLIJK! Gaan we volgend jaar weer doen! Van de bessen die overbleven heb ik gelei gemaakt. Ook erg lekker, dus dat wordt smullen.






4 opmerkingen:

  1. Wij zijn elkaar niet tegen gekomen. Ik was van half negen tot half vijf in Barneveld. Ben dus ook naar de lezingen geweest. Vooral de ochtend presentatie vond ik heel boeiend. Ik heb ook veel mensen ontmoet, maar jou dus niet... Mooi boek,dat je gekocht hebt. Ze gingen als warme broodjes bij de bakker. Heel inspirerend. De tentoonstelling was heel mooi en de leveranciers markt was ook heel goed dit jaar. Je hebt er dus maar een glaasje op genomen. Leuk om dit zelf te maken.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie werkstukken, heel jammer dat ikzelf niet naar Barneveld toe kon gaan. En proost met je winterborrel.
    groet,
    Alida

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk om je berichtje te lezen. Ik wil volgend jaar wel weer heel graag gaan. Dit jaar ook maar dat lukte even niet. Maar gelukkig dus jouw berichtje.

    BeantwoordenVerwijderen