maandag 21 januari 2013

BLUE MONDAY

Vorig jaar op "blue monday" met een aantal vrouwen van het breicafe de binnenstad nog opgevrolijkt met allerlei breisels, vandaag blijven we bij de warme kachel. Het sneeuwt hier nog steeds en ook waait er nog een stevige wind.

We vermaken ons binnenshuis prima. Gister heb ik Jacobus afgemaakt. Mijn jongste kleindochter zag hem laatst, toen ze hier een nachtje logeerde, op de computer voorbij komen." Oma die moet je voor mij breien", riep ze meteen. Dus oma het patroon gekocht en eerst maar een proefje gebreid. Ik had nogal dun garen, dus Jacobus is wat aan de kleine kant. Wel heel leuk geworden. Ik vind hem wat brutaal de wereld inkijken.
Eind deze week ga ik ijs en weder dienende een paar dagen naar mijn zus in Noord Scharwoude. We gaan dan een dagje naar ons tante. Samen met haar willen we dan een bezoekje brengen aan Finlandia,
een hele leuke breiwinkel in Bergen. Daar ga ik wat dikkere wol uitzoeken. Iets met rose voor een Jacoba voor m'n kleindochter en iets met blauw voor onze kleinzoon die begin mei verwacht word.

Het weefwerk staat inmiddels op het getouw. Het is toch anders geworden dan het plan dat ik eerst had.
Ik vond het zelfgesponnen garen voor de inslag er niet erg op uit komen. Dus nu met wat anders aan de slag gegaan.
De kleuren komen hier op de foto niet erg tot zijn recht, maar het wordt een spannend en kleurrijk geheel. Ik weet niet precies hoe ik uitkom met het inslaggaren. Maar ik denk dat het een kort vestje gaat worden met gebreide mouwen en kraag.

Afgelopen week kwam een kennisje langs, even koffieleuten en bijkletsen. Ze neemt altijd wel iets mee.  De ene keer een uitgeknipt artikel uit de krant of zo, iets over breien of ander textielgebeuren.
Deze keer had ze een schattig plastic tasje gevuld met allerlei kralen. Daar kon ik vast nog wel een iets mee doen vermelde ze erbij. Ik ben er blij mee!

Omdat ik eerst naar die wolwinkel in Bergen wil voor garen en breinaalden, ben ik maar even aan een sjaal begonnen. Dit garen heb ik 2 jaar geleden gekocht in Hoorn. Het is de bedoeling dat daar, als hij klaar is, op gevilt gaat worden.

De kleuren zijn verschillende tinten groen en blauw.

Nu even een bakje koffie inschenken en eerst een koordje haken voor de handschoenen van mijn oppas-kind. Zijn moeder stuurde mij gister een smsje. Hij is steeds zijn handschoenen kwijt.

2 opmerkingen:

  1. Leuke Jacobus, heel mooi gelukt. Ik ben benieuwd naar het weefsel als het klaar is, succes met al je projecten.
    groet, Alida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schattige Jacobus; klein maar fijn. Je weefwerk ziet er mooi uit. Ja, soms komt het anders uit dan dat je eerst van plan was. Finlandia is een prachtige winkel. Fijne dagen met je zus (aan het eind van de week lijkt het weer wel gunstig. Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen