donderdag 6 december 2012

Winters Bolsward

Gisteravond Sinterklaas gevierd bij onze jongste zoon en zijn gezin. Het is natuurlijk in de eerste plaats een kinderfeest, maar ik kan het niet laten om voor onze zoon en schoondochter ook iets te bedenken.
Toen ik laatst vroeg of schoondochterlief even het hoofd van onze kleindochter wilde opmeten, kwam ze erachter dat er geen centimeter te vinden was. Ik kreeg direct een idee. Een naaidoosje met inhoud.
Een lap gevilt, ik had nog stevig karton en passende stof voor de binnenkant en een speldenkussentje.
Even een centimeter, schaartje, vingerhoed, naalden, spelden en doosje garen geregeld en dit is het geworden.Natuurlijk even een gedichtje erbij gemaakt, dat is traditie. Ze vond het heel leuk.

Voor onze zoon heeft manlief iets gemaakt. In een van mijn vorige blogs vertelde ik over ons bezoek aan de Hortis in Haren. We hebben daar de Keltische tuin bezocht en kwamen terecht in een cirkel met bomen. Iedere boom stond voor bepaalde geboortedatums en die van onze zoon vonden we erg passend bij hem.


 Ik heb er een mooi lijstje voor gekocht en er een toepasselijk gedicht bij geschreven. Hij was er blij mee.
Voor de oudste kleindochter een cadeaubon van H&M geregeld met gedicht en verder voor iedereen de gebruikelijke chocoladeletter. De jongste kleindochter een mooi boek over de Helden van de groentetuin, een grote kist meidenlego, trui en sprookjespuzzel. Kortom iedereen is weer niet vergeten dit jaar.

Toen we gistermiddag vertrokken richting Noord-Holland kwamen we in een enorme sneeuwbui terecht, en toen we gisteravond Bolsward inreden sneeuwde het hier behoorlijk. Heel sprookjesachtig.
Zo ziet de tuin waar we op uitkijken er nu uit. Echt winters, geweldig mooi.

Mijn omslag doek is al ruim een week klaar en ik draag hem veel, heerlijk warm!

Ik ben nu begonnen met het breien van een mouwloos vest voor manlief.

De voorpanden en het achterpand worden grotendeels in een keer gebreid.
Komend weekend ga ik kerstkaarten maken en dan mag ik van mezelf weer aan het weven!

2 opmerkingen:

  1. Wat een lieve kadootjes heb je gemaakt, ik ben echt een beetje verlieft op dat naaidoosje. En je omslagdoek, daar ben ik nog veel meer verlieft op. Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee, dat naaidoosje! Haast niet voor te stellen, dat zoiets nog niet in een huishouding aanwezig is (zegt de handwerkster....) Ik ben laatst ook bij Het Achterpand geweest, leuke winkel, mooie werkstukken, hele leuke omslagdoek! En ja, hoor - ook wol meegenomen en nu zit ik dezelfde omslagdoek te breien! Volgende winter maar samen door de stad om reclame te maken!

    BeantwoordenVerwijderen