maandag 22 april 2013

Vervolg Alpaca-avontuur en wat andere bezigheden.

Het lijkt erop dat het nu echt voorjaar is, eindelijk!!!! Vorige week dus naar de tuin geweest en de pootaardappels geplant. Nu er geen nachtvorst meer wordt verwacht kunnen we weer van alles gaan zaaien.
Het ziet er allemaal nog wat kaal uit, maar de eerste oogst is binnen, bieslook!

Voor onze kleinzoon,  die binnen niet al te lange tijd wordt verwacht heeft oma een box-kleed gemaakt.
Kan aan twee kanten gebruikt worden en daarna in de was. Van de restanten van de stof heb ik nog een paar badcapes gemaakt, jammer genoeg vergeten om er een foto van te maken. Alles is inmiddels al bij de aanstaande ouders. Het ontwerp is van de a.s. moeder!!!

Gisteren zijn we samen naar Westerlee geweest. Er werd daar een Alpaca-keuring en een "wolmarkt"gehouden. Ik ben lid van de landelijke spinclub, en iemand vroeg vrijwilligers voor de kraam.
Het was een heel gezellig samenzijn en we hebben er weer een nieuw lid bij! Natuurlijk ben ik ook even de markt over geweest, verfstof gekocht voor een in de steigers staand project.
Ook een leuk en handig boek over spinnen gekocht.
Allerlei tips en mogelijkheden bij elkaar. En om dat ik het niet kon laten ook nog een spintol gekocht. Gisteravond nog even geoefend.
Ik vind het nog niet meevallen, maar het lijkt me zo makkelijk om even mee te nemen.

Manlief heeft zich kostelijk vermaakt, en loopt sinds gister met zijn hoofd in de wolken. Mochten we ooit nog eens rijk worden, je weet het maar nooit, wil hij een boederijtje en gaat Alpaca's houden.
Het zijn hele leuke dieren, ze doen een beetje uit de hoogte vind ik. Nieuwsgierig zijn ze ook!
Al met al een zeer geslaagde dag, mooi weer, leuke mensen en dieren!

dinsdag 2 april 2013

alpaca-avontuur vervolg

De eerst streng is klaar, gewassen en al. Ongeveer 100 gram aan gewicht en 370 meter aan lengte.
Worden de strengen bij andere spinners/sters ook zo rommelig na het wassen of verven? Bij mij gaat het er meestal wat warrig uitzien.
Maar ik ben tevreden met het resultaat en spin voorlopig nog maar even door. Ik zou wel eens een mooi kantwerk willen breien!

We hebben rustige Paasdagen gehouden, wat geluierd, met de hond gewandeld en lekker gegeten eerste paasdag. Tweede paasdag zijn we naar Heerenveen geweest, er was daar een stoffenmarkt!
Ik heb 4 lappen gescoort, 3 voor een jurkje of tuniek en een voor een broek.
De kleuren zijn niet goed weergegeven, maar de onderste is lime-groen, de bovenste allerlei blauw- en groen.
De bovenste is de geweven stof van laatst en daar heb ik felblauwe tricot bij gekocht voor een jurkje.
Deze vond ik ook erg vrolijk en gaat waarschijnlijk ook een jurkje worden. Voorlopig dus wat naaiwerk in het verschiet.
Na de markt zijn we naar Frederiksoord gereden en hebben daar even gekeken bij het museum. In het voormalige quiltwinkeltje zit sinds kort een weverij voor mensen met een "beperking". Er wordt niet alleen geweven maar ook gesponnen, gevilt en met papier gewerkt. Als je eens in de buurt bent is het de moeite waard om er even te gaan kijken.
Daarna met de hond gewandeld in de omgeving en via een toeristische route weer richting Bolsward.